EXTREM PRESTANDA


Sollex har industrirakblad som ger dig rätt prestanda för ditt behov. Sollex högpresterande industrirakblad är tillverkade av legerat rostfritt stål med hög kromhalt och mycket fin mikrostruktur. Tack vare den fina mikrostrukturen blir bladen homogent härdade. Sollex exakta precisionsslipning ger gradningsfria blad. Sollex dubbelslipar och trippelslipar rakbladen vilket ger god hållbarhet. För att verkligen ge våra produkter extrem prestanda och hållbarhet varierar vi grundmaterialet och arbetar med beläggningar. Kombinationen blir optimal prestanda för ditt ändamål.
Här får du full koll på våra olika kniv- och industrirakblad:

975B


10PT


975P


5T


5K


5Z


5X


5C


5V


5-020-F

PROFESSIONAL (P)

Knivblad med god prestanda för yrkesmän. Lämplig för att skära gips och takpapp. Dispenser passar i Sollex byggkniv.

PRO TITAN (PT)

Titanbelagda knivblad för handhållna verktyg med mycket god prestanda. Lämpliga för att skära linoleum och textilmattor. Förpackad i en robust och praktisk metallåda.

BANZAI (B)

Knivblad med extrem prestanda. Lämplig för att skära brandsäker gips, armerade flexmaterial och blyplåt.

TITANBELAGT (T)

Titanbelagda industrirakblad för industriell användning. Guldfärgad egg med hög hållbarhet för att skära plastfilm och folié med få tillsatser. Låg friktion vilket ger mindre damm. God hållbarhet och prestanda.

KERAMBELIGT (K)

Kerambelagda industrirakblad för industriell plastfilm och folie. Svartfärgad beläggning på eggen med mycket fin kornstruktur vilket skyddar eggen optimalt när man skär vita plaster med hög krithalt. Beläggningen är FDA och EC godkänt att komma i kontkt med livsmedel. Mycket god hållbarhet och prestanda.

ZERO FRICTION BELAGT (Z) 

Zero friction belagda industrirakblad för industriell skärning av tunn sträckt film. Gråfärgad beläggning på eggen. Extremt fin kornstruktur vilket ger minimal friktion som är optimalt vid höga hastigheter. Beläggningen är FDA och EC godkänt att komma i kontkt med livsmedel. Mycket god hållbarhet och prestanda.

HELT KERAMBELAGT (X)

Helt kerambelagt blad där även sidorna på bladet är belagda. Beläggningen är FDA och EC godkänt att komma i kontkt med livsmedel. Ger en extrem hållbarhet när men skär i material med mycket nedslitande tillsatser.

SOLID KERAM (C)

Industrirakblad i solid keram med extrem prestanda och hållbarhet då bladet självslipas vid användning. Kompromisslös kvalitet för användare med högsta krav på bladets prestanda. Bladen är dock mycket ömtåliga vilket ibland gör hanteringen svår. Extrem hållbarhet och prestanda.

SOLID TUNGSTEN KARBID  (V)

Industrirakblad med extrem motståndskraft och hållbarhet. Tillverkat i solid volframkarbid vilket ger robusthet och prestanda när hårdare eller laminerade filmer ska skäras. Extrem hållbarhet och prestanda.

EXTREM FLEX (F)

Tunt blad med mjuk kärna. Keramiskt helbelagt industrirakblad i extra mjukt specialstål med beläggning på sidan av bladet. Ger bladet en mycket mjuk och flexibel kärna och ett mycket hårt yttre skal. Beläggningen är FDA och EC godkänt att komma i kontkt med livsmedel. Extrem hållbarhet och prestanda.